Καλως ήρθατε στην ιστοσελίδα της ημερίδας που διοργανώνεται από την Α’  καρδιοχειρουργική κλινική του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν σε συνεργασία με την Ε.ΜΕ.ΚΑ.Π με θέμα

 Από τη χρυσή δεκαετία του ’90 στη νέα εποχή

Ανά τους αιώνες, ο αριθμός 7 είχε πάντα έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Εφτά ήταν οι ημέρες δημιουργίας του κόσμου, εφτά τα χρώματα της ίριδας και εφτά οι βασικές νότες της μουσικής. Με τον αριθμό εφτά συνδέθηκαν τα αρχαία θαύματα του κόσμου, ενώ εφτά ήταν και οι σοφοί της αρχαίας Ελλάδας, που έζησαν από τον 7ο αιώνα π.Χ  και νεότερα. Διακρίθηκαν για το φιλοσοφικό, πολιτικό και νομοθετικό έργο τους και άφησαν ως παρακαταθήκη γνωμικά  που γαλούχησαν και ενέπνευσαν τις επόμενες γενιές.

Στο πνεύμα των “Eφτά Σοφών” της αρχαιότητας, η Α’ Καρδιοχειρουργική Κλινική του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center τιμά, ανάμεσα σε πολλούς, 7  πρωτοπόρους καρδιοχειρουργούς που, στη “χρυσή” δεκαετία του ’90, συνέβαλαν με το πρωτοποριακό τους έργο στην εξέλιξη της παγκόσμιας χειρουργικής των στεφανιαίων, δίνοντας τα εφόδια στους νεότερους να μετεξελίξουν τις δικές τους παρακαταθήκες σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο.

Στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 28/05/2024, στo Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής στην Αθήνα, παραμονή της έναρξης του συνεδρίου της εταιρείας International Society for Minimally Invasive Cardiothoracic Surgery (ISMICS), θα παρουσιαστεί  το καρδιοχειρουργικό έργο των “Eφτά Σοφών”, ενώ παράλληλα θα τιμηθούν  ως “σοφοί” της καρδιοχειρουργικής. Οι ίδιοι θα αναφερθούν στις πρωτοπορίες με τις οποίες συνδέθηκαν, ενώ παράλληλα εφτά νεότεροι παγκοσμίως γνωστοί καρδιοχειρουργοί και καρδιολόγοι θα αποτιμήσουν τη συμβολή τους στην καρδιοχειρουργική του σήμερα και θα αναφερθούν στις εξελίξεις σε αμφότερα τα πεδία.

Η Ημερίδα τελεί υπό την Αιγίδα των:

  • Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών
  • Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος – Καρδιάς – Αγγείων
  • Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής
  • Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία
  • Ελληνική Αναισθησιολογική Εταιρεία
  • Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία
  • Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.
  • Eλληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Ιατρικής

Οι συμμετέχοντες στο ακροατήριο, πέραν του γεγονότος ότι θα παρακολουθήσουν το συναρπαστικό ταξίδι της καρδιοχειρουργικής από τη δεκαετία του ’90 στη νέα εποχή, θα έχουν τη δυνατότητα εποικοδομητικού διαλόγου για τις προοπτικές όλων των επεμβατικών μεθόδων για την αντιμετώπιση της στεφανιαίας νόσου.

Το εκλεπτυσμένο κοινό των καρδιοχειρουργών και καρδιολόγων, που θα συμμετέχουν και η Ημερίδα θα αποτελέσουν μια εξαιρετική ευκαιρία να παρουσιάσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας σε ένα απόλυτα στοχευμένο και εξειδικευμένο σε όλο το φάσμα της Καρδιοχειρουργικής κοινό. Παράλληλα, η Ημερίδα θα σας παρέχει τη δυνατότητα να ενισχύσετε την αμφίδρομη, αλληλοσυμπληρούμενη και ουσιαστική σχέση επιστήμης και τεχνολογίας, παρουσιάζοντας προϊόντα, υπηρεσίες, υλικά, εργαλεία, καινοτομίες και εξελίξεις φαρμάκων και μηχανημάτων που στα «χέρια» των χειρουργών γίνονται εργαλεία για την αντιμετώπιση παθήσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών.   

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Αθήνα γίνεται για μια ακόμη φορά το σταυροδρόμι κορυφαίων επιστημόνων, με σκοπό να κατατεθεί το απαύγασμα της εμπειρίας και της σοφίας  πρωτοπόρων επιστημόνων στο πεδίο της αντιμετώπισης της σύγχρονης μάστιγας  της εποχής μας, της νόσου των στεφανιαίων αγγείων της καρδιάς.

Ευελπιστώντας στη θετική σας ανταπόκριση σας αποστέλλουμε συνημμένα τα χορηγικά πακέτα και είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία χρειαστείτε.

 

Με εκτίμηση,

Σωτήριος Πράπας

Διευθυντής Καρδιοχειρουργικής Κλινικής Νοσοκομείου “ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ”

Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Καρδιοθωρακοχειρουργικής Εταιρείας (W.S.C.T.S)

Ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρείας “Euro-Asian Bridge” (EAB)

 

Παρακολουθήστε Live